Blog Section

Jahorina Film Festival – Najbolji ekološki projekti u BiH

Jahorina Film Festival – Najbolji ekološki projekti u BiH

Sarajevo, 28.08.2015. – “Uspostavljanje kapaciteta za sterilizaciju i zbrinjavanje  medicinskog i infektivnog otpada u Republici Srpskoj”

Za najbolji ekološki projekt u BiH danas je u okviru Jahorina Film Festivala, a u saradnji sa Fondovima za zaštitu životne sredine/okoliša Federacije BiH i Republike Srpske, dodijeljeno pet nagrada “Zlatni Javor”.

Od deset nominovanih, komisija je odabrala pet najboljih projekata iz cijele Bosne i Hercegovine, a kako je kazao direktor Jahorina film festivala Mirko Despić, ovim je data puna podrška razvoju turizma i jačanju svijesti o ekologiji.

ECO GROUP DOO iz Banja Luke dobio je nagradu za projekt “Uspostavljanje kapaciteta za sterilizaciju i zbrinjavanje medicinskog i infektivnog otpada u Republici Srpskoj”. Godišnje nagrade za najbolje ekološke projekte u Bosni i Hercegovini dodjeljuju se već četiri godine. Svrha je nagrada za najbolje ekološke projekte u FBiH i RS odati priznanje dobrim praksama u održivom razvoju i istaći uspješno implementirane projekte kao dobar primjer drugim korisnicima sredstava fondova za zaštitu okoliša u BiH i stimulacija ostalim subjektima da svojim projektima realizuju zacrtane ideje i daju doprinos u oblasti očuvanja, održivog korištenja, zaštite i unapređivanja zaštite životne sredine.